Ziekteverzuim verlagen bij jouw organisatie?

De gezondheid van je werknemers is ontzettend belangrijk. Het is algemeen bekend dat gezonde werknemers minder verzuimen maar naast gezondheid kunnen er ook andere redenen en oorzaken zijn van ziekteverzuim. De redenen van ziekteverzuim kunnen ook per bedrijf anders zijn en hier is uiteraard geen standaard oplossing voor. FitAdvisor vindt het om deze reden belangrijk om maatwerk te leveren. 

 

Hieronder staan een aantal van onze trajecten die opmaat worden gemaakt om de juiste oplossing te bieden.

ziekteverzuim-coach.jpg

Gezondheidscoach

FitAdvisor biedt opmaat coaching; dit is een traject van meerdere contactmomenten met de werknemer. Er wordt gekeken naar de gezondheid en zijn of haar huidige leefstijl.

Het traject bestaat uit een intake waar samen de algemene gezondheid in kaart wordt gebracht (healthcheck) alsook valkuilen worden onderzocht en benoemd. Op basis van deze ondervindingen maakt FitAdvisor een persoonlijk plan.

Dit persoonlijk plan bestaat uit een kennisdeling, alsook bewustwording van de gezondheid met een bijbehorend voedingsplan en een beweegschema. Dit zal gericht zijn op de algehele verbetering van de gezondheid of doelgericht blessurepreventie/revalidatie.

Het bespreken van dit programma vindt plaats tijdens de tweede afspraak. Hier is alle ruimte voor de werknemer om vragen te stellen aan de coach.

Na drie maanden volgt de evaluatie; wat ging goed, wat ging minder? Waar loop je tegen aan? Waar kunnen we je nog verder bij helpen?

cursussen.jpg

Workshop Actief herstel & blessurepreventie

De workshop Actief herstel & blessurepreventie richt zich op wat de werknemer kan doen bij het voorkomen van blessures en/of andere fysieke klachten. Deze klachten worden (mede) veroorzaakt door langdurig zitten, staan, of eenzijdig bewegen.

Actief herstel & blessurepreventie betreft een praktische workshop welke als doel heeft de werknemer te leren begrijpen wat blessures en/of andere fysieke klachten kan veroorzaken. Ook leert de werknemer hoe ze deze blessures en/of klachten kunnen voorkomen en wellicht zelfs (volledig) herstellen zonder hulp van een specialist.

Hierdoor krijgt de werknemer de regie op de preventie van, en behandeling van fysieke ongemakken. Ook voorkomt dit onnodige kosten welke worden gemaakt bij het inschakelen van specialisten.

Tijdens de workshop zal er door de werknemer actief worden deelgenomen aan oefeningen welke (ook) thuis uitvoerbaar zijn. Tijdens de workshop worden er hulpmiddelen uitgereikt zoals een foamrol en triggerbal welke de werknemer helpt om deze oefeningen uit te voeren. 

cursussen.jpg
gedrag-coaching.jpg

Gedragscoaching

De werknemer zal tijdens deze trainingen aan de slag gaan met de volgende (mentale) vaardigheden:

1. Doelen stellen;
2. Communicatie;
3. Motivatie;
4. Zelfbewustzijn;
5. Uitdaging.

Hetgeen wat alle vijf de vaardigheden samenbrengt is eigenaarschap.

De werknemer zal leren de mogelijkheden te benutten welke ten goede gaan van de vooruitgang van de werknemer. De werknemer leert verantwoordelijkheid te dragen voor successen, maar ook tegenslagen.

De vraag ‘Hoe kan je zelf zorgen voor het creëren van resultaat’ staat hierin centraal. De afzonderlijke trainingen zullen worden ingericht door middel van verschillende activiteiten welke de werknemer motiveren te willen werken, in plaats van te moeten werken. Dit zal er ook voor zorgen dat het ziekteverzuim aanzienlijk verlaagd.

online-coaching.jpg

Online coaching

We leven in een digitaal tijdperk en we kunnen ons geen leven zonder smartphone meer voorstellen.

Middels online coaching heeft je werknemer altijd een coach bij de hand. De online gezondheidscoach is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar om de werknemers te helpen bij hun gezondheid.

Dit is een app waarbij je werknemer toegang heeft tot het volgende:

  • Opmaat gemaakt voedingsplan;
  • Meer dan 250 verschillende trainingsschema’s;
  • Doelstellingen en uitdagen toe te voegen en registreren;
  • Eigen persoonlijke coach voor vragen/tips omtrent je gezondheid.

De online gezondheidscoach heeft op dit moment meer dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd en is ideaal voor ‘de stok achter de deur’. Daarnaast werkt het ontzettend motiverend om prestaties te zien verbeteren.

Alle werknemers zitten daarnaast in een besloten groep waar ze hun doelstellingen en prestaties kunnen delen met collega’s en vragen kunnen stellen aan de coaches.

online-coaching.jpg

Benieuwd wat FitAdvisor voor jouw organisatie kan betekenen?

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om eens van gedachten te wisselen en om een passend advies te geven.

Lees hier alvast wat meer over verschillende soorten verzuim, kosten en cijfers van werknemers en onze 14 preventieve maatregelen hoe je het kan voorkomen / verlagen.