Workshop blessurepreventie

Al jaren is het verzuim in sectoren zoals zorg en bouw onwijs hoog! Ieder jaar komen er weer nieuwe innovatieve producten op de markt voor werknemers die de fysieke werkzaamheden zouden moeten ontlasten of verminderen. In praktijk zien we alleen dat deze producten “tijd rovend” zijn en voor het gemak maar even snel met de hand worden gedaan. Dit brengt op lange termijn veel nare chronische klachten met zich mee waardoor de werknemers  genoodzaakt zijn om vervangende werkzaamheden te verrichten of in ernstige gevallen niet meer instaat zijn om te werken.

Dit willen we natuurlijk het liefst voor zijn en hiervoor hebben wij een workshop ontwikkelt die zich richt op de zelfredzaamheid van de werknemers.

Hoe ziet deze workshop eruit?

Tijdens de workshop, die wordt gegeven bij jullie op locatie, zal er door de werknemer actief worden deelgenomen aan oefeningen welke (ook) thuis uitvoerbaar zijn. Net zoals tijdens het gezondheidscoaching worden er hulpmiddelen uitgereikt zoals een foamrol en/of triggerbal welke de werknemer helpt deze oefeningen uit te voeren.

De workshop blessurepreventie richt zich op wat de werknemer kan doen bij het voorkomen van blessures en/of andere fysieke klachten welke (mede) veroorzaakt worden door langdurig zitten, staan of eenzijdig bewegen.

 

blessurepreventie

De workshop blessurepreventie duurt 2 uur en wordt in groepjes van maximaal 5 werknemers gedaan, dit gaat ten goede van de uitleg en de persoonlijke begeleiding welke de werknemers verdienen tijdens de workshop.

Wat willen we bereiken?

Het betreft een praktische workshop welke als doel heeft de werknemer te leren begrijpen wat blessures en/of andere fysieke klachten kan veroorzaken, alsook hoe de werknemer deze blessures en/of fysieke klachten kan voorkomen en wellicht zelfs (volledig) herstellen zonder de hulp van een specialist. Hierdoor krijgt de werknemer de regie op de preventie van, en behandeling van fysieke ongemakken. Ook voorkomt dit onnodige kosten en afwezigheid welke worden gemaakt bij het inschakelen van specialisten.

Door wie wordt deze workshop gegeven?

Deze workshop zal worden gegeven door bewegingswetenschapper Jean-René Ruitenbeek Msc. Jean-René is een docent aan de master opleiding fysiotherapie en geeft al meer dan 10 jaar verschillende workshops gericht op bewegen en blessurepreventie. Door de combinatie van vele jaren praktijkervaring en lesgeven behalen de deelnemers aan deze workshop grote resultaten wat zorgt voor een hogere zelfredzaamheid en hierdoor een  lager “frequent” verzuim..

Benieuwd naar een workshop blessurepreventie bij jullie op locatie?

Benieuwd naar welke trajecten FitAdvisor nog meer aanbiedt?

Health check

Een gezondheidscontrole voor de werknemers met uitgebreid rapport en advies

Gezondheidscoach

Opmaat coaching van werknemers om gezondheid en productiviteit te verbeteren.

Online coaching

Altijd je persoonlijke coach bij de hand. Kom in beweging en daag je collega’s uit!

Training verzuimmanagement

Hoe zit het met de Wet Verbetering Poortwachter? Hoe voer je een goed frequent verzuimgesprek?