Jean-René Ruitenbeek

Florian en ik komen uit een basketbal gezin. Toen ik 15 jaar oud was en op punt stond om door te breken binnen dit wereldje, raakte ik langdurig geblesseerd. Drie jaar lang heb ik afgetobd en heb ik niet op niveau kunnen trainen. Tijdens het revalideren kwam ik bij een fysiotherapeut terecht. Ondanks alle therapie duurde het herstel lang. Dit frustreerde me enorm en ik vroeg me continue af of mijn herstel niet beter, sneller, effectiever kon. Daarom ben ik in 2006 afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de hogeschool Avans.

Vervolgens startte ik in Amsterdam aan de universitaire masterstudie Bewegingswetenschappen (afstudeerrichting Sportbiofysisch / Inspanningsfysiologie). Daarnaast heb ik eveneens de Hogeschool Docentenopleiding afgerond, zodat ik kon starten met lesgeven aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens de periode waarin ik lesgaf aan de Hogeschool Rotterdam startte ik aan masterstudie Sportfysiotherapeut bij de Transfergroep Rotterdam. In 2013 startte ik de masterstudie Manuele Therapie in Rotterdam, waardoor ik me uiteindelijk gespecialiseerd heb in inspanningsfysiologie, sportfysiotherapie en manuele therapie.

In de loop der jaren heb ik naast mijn studies ook vormende cursussen gevolgd met betrekking tot Dry Needling. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: extremiteiten & wervelkolom, hoog cervicaal, pain management, sport injuries & de masterclass upper and lower quadrant. Daarnaast heb ik ook de cursus Beweegpatronen SFMA 1 + 2 en de cursus Klinisch Redeneren gevolgd om mijn kennis uit te breiden.

Tegenwoordig werk ik in Venlo als fysiotherapeut. Hier werk ik samen met personal trainers en andere health professionals om cliënten te ondersteunen bij gezondheidsproblemen en -vraagstukken. Binnen mijn functie als fysiotherapeut vind ik het maken van verbindingen tussen trainen en revalidatie ontzettend belangrijk, maar ook het klinisch redeneren en behandelen van cliënten met complexe gezondheidsproblemen. Ook therapeutische toepassingen binnen het myofasciale domein zijn mij toevertrouwd.

Jean-Rene