Gezondheidscoach

Dit traject bestaat uit 4 contactmomenten, die hieronder staan beschreven. De beschrijving van het traject betreft een richtlijn. De één-op-één begeleiding die FitAdvisor biedt, biedt voldoende flexibiliteit om af te wijken als dit beter is voor het resultaat.

4 contactmomenten:

gezondheidscoach

Week 1: Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt de huidige fysieke gesteldheid in kaart gebracht, zoals de levensstijl van de werknemer en eventuele fysieke klachten. Dit gesprek is geheel vertrouwelijk. Bij het in kaart brengen van de levensstijl bekijken we samen niet alleen de werkzaamheden die men verricht, maar ook in hoeverre men beweegt en gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt door middel van voeding en supplementen. Ook het privé-leven brengen we in kaart, omdat bepaalde hobby’s bijvoorbeeld ook een blessure kunnen veroorzaken en/of een bestaande blessure kunnen verslechteren.

Naar aanleiding van het intakegesprek is duidelijk welke ondersteuning de werknemer nodig heeft, waarna de specialisten (zoals een bewegingswetenschapper of een gedragswetenschapper) een adviesrapport opstellen dat tijdens het tweede gesprek wordt voorgelegd aan de werknemer.

Week 2: Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek wordt het adviesrapport op een leuke en motiverende wijze besproken met de werknemer. We nemen de tijd om de werknemer toe te lichten uit welke onderdelen het plan bestaat en welk(e) probleem/problemen dit voor hem of haar oplost. Naast het adviesplan dat de werknemer ontvangt, krijgt de werknemer ook eventuele hulpmiddelen toegereikt ten behoeve van het beweegplan. Een voorbeeld van een hulpmiddel is een foamrol, die we vaker adviseren bij blessureherstel of preventie.

Week 8: Check-up

De check-up betreft telefonische afspraak met de werknemer om te bespreken hoe het beweeg-, voedings- en/of revalidatieplan wordt ervaren. Dit gesprek helpt de werknemer bewust bezig te blijven met zijn/haar plan(nen). Daarnaast werkt het ook als stok achter de deur voor de werknemers.

Week 16: Evaluatie

Tijdens de evaluatie wordt het gehele traject geëvalueerd. De evaluatie bestaat uit een terugblik en een moment om stil te staan bij de resultaten. Dit maakt de werknemer bewust van zijn of haar succes en het motiveert de werknemer dan ook deze levensstijl te behouden.

Benieuwd naar een gezondheidscoach voor jullie werknemers?

Benieuwd naar wat wij nog meer voor jullie kunnen betekenen?

Health Check

Een gezondheidscontrole voor de werknemers met uitgebreid rapport en advies

Mentale coaching

Overspannen werknemers? Help ze om de regie in hun eigen leven terug te krijgen!

Online coaching

Altijd je persoonlijke coach bij de hand. Kom in beweging en daag je collega’s uit!

Training verzuimmanagement

Hoe zit het met de Wet Verbetering Poortwachter? Hoe voer je een goed frequent verzuimgesprek?